Houten vloer op maat

Combineer met de keuzemogelijkheden

Het karakter van écht hout is niet te evenaren. Bovendien is een houten vloer bijzonder duurzaam: een vloer voor altijd!
Bij Bouman vloerservice helpen we u graag om die houten vloer te vinden die past bij uw wensen. 
Met hout zijn allerlei soorten en bewerkingen mogelijk. Zo maken we uw houten vloer precies zoals u wilt, uiteraard zover de natuur dit toelaat! Met een houten vloer heeft u de volgende keuzes:

1. Houtsoort

Uw houten vloer begint met de keuze voor de houtsoort. Er zijn allerlei houtsoorten verkrijgbaar, denk hierbij aan: Eiken, Grenen, Beuken, Merbau, Kambala, Robijn, Teak, Wengé, Essen, Kersen, Noten, Maple, Jatoba, Padouk, Mahoni enzovoorts.
De meest gekozen soort is Europees eikenhout in lamelparket. Eikenhout is namelijk sterk en stabiel en kunnen we in veel kleurmogelijkheden aanbieden. Andere houtsoorten zijn wat beperkter in de kleurkeuze of zijn minder sterk/stabiel.
De bovengenoemde houtsoorten zijn over het algemeen verkrijgbaar in vol massieve planken, tapis planken en lamelparket.

Volmassief: plank van massief eiken (of andere houtsoort)
Dikte verkrijgbaar: 20mm / 22mm
Legwijze: Volverlijmd op een spanningsvrije ondervloer
 
Tapis: plank van massief eiken (of andere houtsoort)
Dikte verkrijgbaar: 6.2 mm / 8 à 9mm
Legwijze: Volverlijmd en genageld op een spanningsvrije ondervloer
 
Lamelparket: Eiken toplaag (of andere houtsoort) op een berkenplex onderrug
Dikte verkrijgbaar 14mm / 15mm / 18mm
Legwijze: Direct volverlijmd op een vlakke ondergrond (beton of houten plaatmateriaal)

2. Patroon

Een houten vloer is in allerlei patronen te leggen. Passen rechte planken het best in uw interieur? Of maakt u met uw vloer een statement door een bijzondere legwijze? Visgraat, Hongaarse punt, vlechtpatroon of dubbele elleboog: met hout is het allemaal mogelijk.

3. Bewerking
Ruw hout is op allerlei manieren te bewerken. Door de vloerdelen te schuren wordt de oppervlakte gladder/strakker. Bewerkingen als schaven, borstelen, en/of verouderen maken juist de nerven beter zichtbaar waardoor de vloer levendig en robuuster wordt. Een gerookte vloer geeft daarnaast extra kleurcontrast en diepte. Door verschillende bewerkingen op de planken uit te voeren creëert u de gewenste uitstraling voor uw situatie.

4. Afmeting
De grootte van de planken bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het geheel. Naast de gangbare formaten zijn ook extra brede en/of lange planken mogelijk, die de ruimte groter laten lijken. Of zijn smalle planken zoals onze planchetten meer iets voor u?

5. Sortering

Hoe karakteristiek mag uw houten vloer zijn? De sortering van de vloer bepaalt welke “fouten” er in de plank mogen zitten. Denk hierbij aan de noesten, scheuren, kleurcontrasten en spint. Hoe meer deze kenmerken zichtbaar zijn, hoe rustieker uw vloer is. Hoe minder zichtbaar ze zijn, hoe strakker de uitstraling.

6. Kleur

De afwerkingslaag bepaalt uiteindelijk de kleurtint van de vloer. Het hout behandelen we altijd met een duurzame beschermlaag van lak (kleurloos) of een 2-componenten Rubio Monocoatolie. Bij deze olie kunnen we ieder gewenst kleurpigment toepassen.
 
Persoonlijk advies
Welke houten vloer past het best in uw interieur? ?Voor persoonlijk advies staan we bij Bouman vloerservice voor u klaar. 
We ontvangen u graag in onze showroom!


Vind de vloer
van uw dromen