Tips om zelf uw vloer te onderhouden

Met periodiek klein onderhoud verlengt u de levensduur van uw vloer

Tips voor iedere vloer:
  • Houd uw vloer zand- en stofvrij. Met een schoon-/droogloopmat houdt u al veel vuil buiten de deur. Let op: een kokosmat is niet effectief genoeg om inloop van vuil en vocht te voorkomen. Uiteraard kunnen wij u diverse soorten en kleuren schoon-/droogloopmatten laten zien en leveren. En indien gewenst ook plaatsen.
  • Plaats viltjes onder stoelpoten en meubels om uw vloer te beschermen.
  • Is er geknoeid op de vloer? Dan kunt u uw vloer altijd nat afnemen met water. 
  • Voor het reinigen van de vloer gebruikt u de speciale reiniger die geschikt is voor uw vloersoort. Bij nat afnemen is het belangrijk om het niet te nat te doen, te veel vocht kan namelijk schade aan uw vloer geven! Om gemakkelijk en snel uw vloer schoon te maken kunnen wij u ook de spraymop leveren. Met dit eigentijdse systeem zult u nooit de vloer te nat maken, en de gehele vloer is in een handomdraai gereinigd.
  • Gebruik liever géén: allesreiniger, Cif, groene zeep of agressieve reinigers uit de supermarkt/bouwmarkt. Al deze producten zijn zeer geconcentreerd en vaak sterk alkalisch, dit zal de afwerklaag van uw vloer aantasten.
Onderhoud van houten vloeren 
Houten vloeren zijn duurzaam en gaan bij het juiste onderhoud lang mee. Tegenwoordig kunt u uw houten vloer eenvoudig zelf onderhouden. Als uw geoliede vloer (gedeeltelijk) schraal begint te worden, kunt u deze voeden met een onderhoudsolie. 

Onderhoud van laminaat en PVC vloeren
Wanneer uw laminaat of PVC vloer wat dof begint te worden, dan kunt u het beste onze laminaatreiniger of PVC-reiniger gebruiken. Gebruik liever geen universele schoonmaakmiddelen, deze hebben vaak op den duur een negatief effect op uw vloer.

Vormen zich voetstappen of andere afdrukken op de laminaat- of PVC vloer? Mogelijk gebruikt u dan een verkeerd reinigingsmiddel of gebruikt u teveel van het middel.


 

Vind de vloer
van uw dromen